Vad kostar en båtplats?

Vad kostar en båtplats?

Att köpa en båt är i sig en stor investering, men kostnaderna är inte slut när köpet är genomfört – det är snarare då de börjar. Att äga en båt kan nämligen kosta åtskilliga tusenlappar om året, beroende på var man har sin båt förankrad.

En jämförelse som Konsument Göteborg genomförde i april 2017 visade till exempel att bara medlemskapet för olika båtplatser och båtklubbar kunde skilja enormt i pris, från att inte kosta någonting till 3 000 kronor per år. Utöver det har många klubbar även en köavgift på 200–300 kronor per år för den tid man får köa för att få en båtplats. När man väl får den kan årsavgiften för en båtplats (för samma båt) variera så mycket som 2 400 kronor per år som billigast, och knappt 9 000 kronor per år som dyrast. Som båtägare lönar det sig med andra ord enormt i längden att jämföra olika båtplatser innan man bestämmer sig för var man ska kasta ankare.

När det gäller själva båtköpet är det dock lättare att hitta det bästa alternativet. Om man exempelvis behöver låna pengar för att ha råd att köpa båten behöver man bara gå in på https://reciva.se/, där man enkelt kan jämföra olika bankers lånevillkor. På det sättet försäkrar man sig att man lånar pengar till bästa möjliga villkor.

noteblog